
GAMBACORTA ANNI 20. PREDAPPIO. EMILIA-ROMAGNIA
Незвичайний заклад харчування в італійському регіоні Емілія-Романья, у містечку Predappio, де народився Беніто Муссоліні. Gambacorta Anni 20 - один із тих закладів, які мають власне обличчя і приваблюють відвідувачів авторськими стравами. Цікаво, що слово Gambacorta, якщо розбити його на два - gamba і corta, перекладається як "коротка нога". Що воно мало б означати, відомо тому, хто його створив. А, можливо, це просто гра слів. Власник закладу на фото - коротконогий чоловік із великим животом, вусами, у капелюсі - веселий італієць з чудовим почуттям гумору. При виході з закладу окремим відвідувачам він бажає приємного інтимного вечора (кххх... на італійському жаргоні). Завдяки йому Gambacorta Anni 20 серед місцевого населення знаний як заклад, у якому готують найдовші у світі брускетти. І навіть організовують фестивалі з їх випікання, про що розповідають численні фото на стінах закладу. У меню закладу пропонують брускетти по 40 см, 80 см і 1.20 см. До того ж, вони ще й надзвичайно смачнючі. Як на мене, гідна конкуренція піццам. Я манюсінькі брускетти вперше їла у Мілані 2012 року. Відтоді їх й полюбила. Але брускетти в Gambacorta Anni 20 - то щось особливе.
Крім того, у Gambacorta Anni 20 варять власне пиво і виготовляють власну граппу. Граппа настоюється у величезних бутлях, напханих фруктами. "Компот", - відреагував на вигляд бутлів мій італієць звичний до банок із компотом, який нам іноді пакує в торби з України в Італію моя мама. "Не думаю... швидше за все це - алкогольний напій", - не погодилася я. "Граппа" - підтвердила мої слова світловолоса кельнерка, як виявилося, уродженка Львова.
"Мені тут подобається", - прокоментувала я власні емоції-відчуття від інтер'єру та атмосфери закладу.
"Бо й у Львові є схожі..." - додав мій італієць. І він, звичайно, має рацію. Пропоную вам невеличкий фоторепортаж у Gambacorta Anni 20 і ви самі зможете визначити, який із львівських закладів харчування він вам нагадує.
Поїздку у Предапйо здійснено 4 липня 2015
https://www.facebook.com/pages/Lesia-Olendii/630902830336841
Крім того, у Gambacorta Anni 20 варять власне пиво і виготовляють власну граппу. Граппа настоюється у величезних бутлях, напханих фруктами. "Компот", - відреагував на вигляд бутлів мій італієць звичний до банок із компотом, який нам іноді пакує в торби з України в Італію моя мама. "Не думаю... швидше за все це - алкогольний напій", - не погодилася я. "Граппа" - підтвердила мої слова світловолоса кельнерка, як виявилося, уродженка Львова.
"Мені тут подобається", - прокоментувала я власні емоції-відчуття від інтер'єру та атмосфери закладу.
"Бо й у Львові є схожі..." - додав мій італієць. І він, звичайно, має рацію. Пропоную вам невеличкий фоторепортаж у Gambacorta Anni 20 і ви самі зможете визначити, який із львівських закладів харчування він вам нагадує.
Поїздку у Предапйо здійснено 4 липня 2015
https://www.facebook.com/pages/Lesia-Olendii/630902830336841




Немає коментарів:
Дописати коментар